ETLİ KURU SEBZELER

(Fasulye, nohut, barbunya, mercimek)

MALZEMELER:

-2 bardak kuru sebze (baklagiller)

-500 gr. kuşbaşı et (koyun, süt danası)

-2 soğan

-2 kaşık yağ

-2- 3 domates veya 1 kaşık salça

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır.

2- Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.

3- İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur, soyulmuş ve doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.

4- Su konup pişirilir (2 bardak).

5- Süzülmüş kuru sebze ile üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilip pişirilir.

6- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: