SOĞANLI ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER:

-2 soğan

-3 çorba kaşığı sıvı yağ

-1 çorba kaşığı un

-4 çorba kaşığı şehriye

-1 su bardağı süt

-Yarım demet maydanoz

-6 su bardağı et suyu veya su

-Tuz-Karabiber

YAPILIŞI: 1- Yağ ile ince doğranmış soğan hafif sararıncaya kadar kavrulur.

2- Un ilave edilir. 1- 2 defa karıştırılır. Et suyu veya su konur, tuz atılır.

3- Kaynayınca şehriye ilave edilir.

4- Şehriyeler pişince doğranmış maydanoz ve daha sonra da süt ilave edilir.

İstenirse karabiber serpilir.

Reklamlar
  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: