ZEYTİNYAĞLI DOLMALAR

(Asma yaprağı, lahana, patlıcan, biber ve midye)

MALZEMELER:

-2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız.)

-1 su bardağı zeytinyağ

-7- 8 adet soğan

-1 çorba kaşığı çam fıstığı

-2 çorba kaşığı kuş üzümü

-Yarım demet maydanoz, dereotu

-2 çay kaşığı kuru nane

-2 çay kaşığı tuz

-limon

-1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker

-Yarım kg. yaprak (750 gr. biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)

YAPILIŞI:

1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.

2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.

3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.

4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.

5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.

6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).

7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: