İÇİ DOLDURULMUŞ BİBER TURŞUSU

MALZEMELER:

-1,5 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)

-1 küçük lahana

-4- 5 adet salçalık kırmızı biber

-1 baş sarımsak

-1 demet maydanoz

-10- 12 dal kereviz

-2 bardak sirke

-Tuz (4,5 bardak su için 1 dolu çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

1- Biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır.

2- Lahana, salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır.

3- Biberlere sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir.

4- 4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır.

5- Üzerine temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.

Not: Turşuların bozulmaması ve kütür kütür olması için soğuk yerde saklanmalıdır.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: