BUĞU KEBABI

MALZEMELER:

-1 kg. koyun kuşbaşı eti

-3 avuç arpacık soğan

-3- 4 diş sarımsak

-2 kaşık yağ

-1 domates

-1 çay kaşığı kekik

-1 çay kaşığı karabiber

-2 defne yaprağı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.

2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.

3- Pilav ve salata ile servis yapılır.

KISA BİLGİ:

1- Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.

2- Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf
sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur.

Reklamlar
  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: