KURU KÖFTE

MALZEMELER:

-500 gr. dana kıyma

-2- 3 dilim bayat ekmek içi

-1- 2 soğan

-Kimyon, karabiber (birer çay kaşığı)

-1 yumurta

-Yarım demet maydanoz

-Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

1- Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.

2- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.

3- Kızgın yağda kızartılır.

Not:

1) Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir.

2) Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir.

3) Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir.

4) Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: