BEYİN TAVA

MALZEMELER:

-2 dana beyin

-1 soğan

-2 defne yaprağı

-Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için)

-1 avuç maydanoz yaprağı

-limon

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.

2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.

3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.

4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: