ÇERKEZ TAVUĞU

MALZEMELER:

-1 tavuk

-2,5- 3 bardak ceviz içi

-2 dilim bayat ekmek içi

-2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber

-1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ

-1 avuç maydanoz yaprağı

-Tuz-1 kahve kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.

2- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
alınır, tuz ve karabiber serpilir.

3- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.

4- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
kıvamına getirilir.

5- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.

KISA BİLGİ:

Sığır 8 kg. yeme …….. 1 kg. et verir.

Koyun 8,5 kg. yeme …… 1 kg. et verir.

Domuz 3 kg. yeme …….. 1 kg. et verir.

Tavuk 3,5 kg. yeme … …1 kg. et ve 1 yumurta verir.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: