ŞİNİTSEL

MALZEMELER:

-1 kg. biftek (ince dövülmüş)

-4 çorba kaşığı galeta unu

-3 çorba kaşığı un

-3 yumurta

-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.

2- Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.

3- Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.

Not: 1) Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.

2) Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.

KISA BİLGİ:

Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: