KABUNE

MALZEMELER:

-2 su bardağı pir inç

-400 gr. koyun kuşbaşı et

-5 çorba kaşığı sıvı yağ

-2 adet soğan

-1 çarliston biber

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.

2- 4 bardak su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.

3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.

4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur.
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.

5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir.

6- Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.

7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.

Not: Kabune’yi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: