SAVAYER BİSKÜVİ

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şeker

-1 su bardağı un

-Limon kabuğu rendesi

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır.

2- Yumurta sarıları ile pudra şeker porselen bir kasede kabarıncaya kadar karıştırılır.

3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.

4- Önce şekerli sarıları ile kar haline gelmiş yumurta akları, sonra elenmiş un, vanilya, limon kabuğu rendesi birbirine katılıp çarpılmadan karıştırılır.

5- Ucuna bir parmak genişliğinde huni takılmış krema torbasına dondurulup tepsiye 6- 7 cm. uzunluğunda sıkılır.

6- Üzerine biraz Pudra şeker elenir. Hafif hararetli fırında gevrek pişirilir.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: