PÜR LEZZET

MALZEMELER:

-6 patlıcan

-300 gr. kıyma

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-2 soğan

-3- 4 sivri biber

-2- 3 domates

-Yarım demet maydanoz, dereotu

-2 kahve kaşığı tuz

-1 kahve kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1- Patlıcanlar uç kısmından başlayarak ocakta közlenir.

2- Soyulup ince ince kıyılır. Yağlanmış küçük bir tepsiye yerleştirilir.

3- İnce doğranmış soğan, biber ve kıyma yağda kavrulur.

4- Soyulup doğranmış domates, tuz, karabiber konup karıştırılır. Ateşten alınınca ince doğranmış maydanoz dereotu ilave edilir.

5- Bu harç, tepsiye yerleştirilmiş patlıcanların üzerine yayılıp kapak kapatılır. Hafif ateşte bir kaç dakika pişirilir.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: