Ayva Tatlisi

Ayva tatlisi icin gerekli olan malzemeler:

  • 4 ayva1 elma
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • Üzerine krema ya da kaymak

Ayva Tatlisi Yapilisi:

1. Ayvalar soyulur, ikiye bölünür. Ayvaların çekirdek yatakları çıkarılıp, temizlenir.

2. Tencereye ayvaların oyulmuş tarafları aşağı gelecek şekilde yerleştirilir. Tencereye birkaç ayva çekirdeği de konur.

3. Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre daha fazla olabilir) ilave edilip 1 su bardağı suyla kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.

4. Ayvalar pişerken elma rendelenir 2 yemek kaşığı toz şeker ile pişirilir.

5. Pişen ayvalar soğuyunca servis tabağına alınır, ortalarına elma rendesi ilave edilir. Servis yaparken üzerilerine krema ya da kaymak konur.

Afiyet Olsun

Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Yorum bırakın

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: